Dim Sum
16 stuks of 4 personen
150g gemengd gehakt
2 fijngehakte lente-uien
1/4 fijngehakte rode paprika
1 fijngehakte rode chilipeper
een handvol sojascheuten
snuif gemberpoeder
1 fijngehakte knoflookteen
peper & zout
rijstpapieren velletjes
1 losgeklopt eiwit
zoetzure saus
Meng het gehakt met lente-ui, chili, rode paprika en sojascheuten. Kruid met gemberpoeder, look, peper & zout.
Dompel rijstpapieren vellen (wonton pastry, rijstpapieren velletjes van 7 bij 7, te verkrijgen in de Aziatische supermarkt) onder in warm water, haal onmiddelijk uit de pan met een schuimspaan en leg open op het werkblad.
Steek kleine rondjes van diameter 7 cm uit de vellen. Leg de vulling in het midden, strijk de randen in met het losgeklopt eiwit en plooi de rondjes dicht, zoals halve maantjes. Knijp de randen goed dicht.
Stoom de dim sum 5 min. in een stoompan.
Serveer met zoetzure saus.
Recept uit:’het gerecht’, Homerus uitgeverij.
Fotografie: © Thomas Van de Water
Ze zien er niet alleen lekker uit, ze waren ook ongelooflijk lekker.
Groetjes Thomas.
Dim Sandy, Goed gedaan! Lies