Loempiagarnalen met Chinese dipsaus
10 grote scampi‘s (gepeld maar met de kop en de staart er nog aan)
2 lente-uitjes (in lange reepjes gesneden)
½ norivelletje (fijngesneden)
2,5 loempiavelletjes (in vierkantjes gesneden)
wat bloem vermengd met water
arachideolie
4 eetlepels traditionele woksaus (look, gember, sojasaus)
Steek van de kop tot de staart een cocktailprikker door de scampi zodat ze recht blijven .
Strijk ze in met de wasabipasta over de scampi en verdeel de lente-ui en de nori over de scampi.
Wikkel ze in een loempiavelletje ,strijk de uiteinden in met het water bloemmengsel en kleef ze dicht.
Bak de scampi in een voorverwarmde oven onder de gril tot ze krokant zijn . Strooi er wat zeezout over en serveer met de woksaus als dip.
Recept: De wereld rond tapas, Christer Elfving.
Gemaakt door: Robin, Bart & Koen.