Tom kha gai

IMG_3870_web
Goed voor 4 personen.

500 ml cocosmelk uit toko, liefst uit het groene pakje.
500 ml water
Vissaus
1 Stengel citroengras
6 citroenblaadjes
10 plakjes galangawortel 5mm dik
2 kipfilets
1,5 el limoensap
 1/2 el basterdsuiker of palmsuiker
1/2 rode peper
250 g oesterzwammen
verse koriander

Snij de kipfilet in kleine blokjes en laat dit een aantal uren in een scheutje visssaus marineren.
Doe de cocosmelk en het water in een pan. Kneus de stengel sereh met de achterkant van het mes zodat de aroma`s tijdens koken beter uitkomen. Snij de sereh vervolgens in stukken van 1,5 cm en voeg dit samen met de galangawortel plakjes toe aan het cocos/water mengsel. Scheur vervolgens de blaadjes kaffir limes in stukken en voeg dit ook toe aan het mengsel. Laat dit dan 10 á 15 minuten koken. De soep moet na het koken nog wel steeds waterdun zijn, als dit niet het geval is kunt u altijd wat extra water toevoegen.
Doe na het koken de rode peper in de pan en daarna meteen de oesterzwammen. Laat dit 2 minuten koken.
Doe er daarna de kip bij en laat dit geheel koken tot de kip gaar is. Haal vervolgens de pan van het vuur.
Voeg vervolgens 3 El vissaus toe aan de soep samen met de basterd of palmsuiker en het limoensap. Roer dit goed door en de soep is klaar. Mocht je de soep nog wat extra zoutig willen hebben voeg dan geen extra vissaus toe maar gebruik wat tafelzout. Wilt u de soep iets zuurder hebben, gebruik dan wat extra limoensap.
Garneer met wat korianderblaadjes.

Recept: Smulweb.nl
Gemaakt door: Robin en Koen.

Print Friendly

03. February 2014 by Thomas
Categories: aziatisch, gevogelte, kookclub, soepen | Tags: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *