Lenterolletje met gelakt spek

lenterolletjes

Ingrediënten voor het gelakte spek
Enkele dikke sneden spek
sap van 1 limoen
1 cm geraspte gember
2 cl sojasaus
2 cl honing
1 tl korianderpoeder
1 tl Sechuanpeper of vijf kruidenmengeling

 

Ingrediënten voor de rolletjes
6 vellen rijstpapier (16 cm diameter)
1 wortel in fijne staafjes gesneden
1/4 komkommer in fijne reepjes gesneden
6 lente uitjes in stukken gesneden
10-tal muntblaadjes
10-tal blaadjes Aziatische basilicum
10-tal blaadjes verse korianderVoor het gelakte spek:

Snijd het vet van het spek. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten in een pannetje en laat het mengsel even inkoken. Smeer het spek in met dit mengsel en gaar het in de oven. Wrijf het spek nu en dan nog eens in. Snijd het spek in repen.

Voor de rolletjes:
Vul een kom met heet water. Dompel een stuk rijstpapier in het hete water en haal het er onmiddellijk weer uit. Leg het rijstpapier op een natte handdoek om het kleven tegen te gaan. Leg dan wat wortel, komkommer, lente ui, muntblaadjes, koriander, basilicum en gelakt spek op een rijstblad.
Vouw eerst de onderzijde over de vulling. Vouw dan de twee zijkanten over de vulling. Rol alles dan op tot een rolletje.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

08. March 2014 by Thomas
Categories: aziatisch, hapjes, vlees | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *