Toast gemarineerde mozzarella
Goed voor 4 personen.
2 bollen buffel mozzarella (light variant is ook lekker)
125 ml zure room
peper
zout
1 citroen
1 rode chilipeper (ontdaan van zaadjes en in fijne reepjes gesneden)
8 stevige sneden stokbrood (meergranen)
1 teentje knoflook
16 kerstomaten (in kwartjes gesneden)
extra vierge olijfolie
enkele takjes verse oregano
Snijd de mozzarella in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Rasp de citroenschil en pers de citroen. Meng de zure room met het sap van 1/2 citroen en één derde van de citroen zeste. Kruid af met peper en zout.
Leg er de plakjes mozzarella in en laat gedurende 10 minuten marineren.
Toast het stokbrood. Snijd de teen knoflook in twee en wrijf er de toasts met in.
Leg op elke toast wat mozzarella en partjes tomaat. Werk af met de pepertjes, citroen zeste, enkele druppeltjes olijfolie en een takje verse oregano.
Fotografie: © Thomas Van de Water