Geroosterde broccoli met chilipeper en look
Goed voor 2 personen
1 stronk broccoli (+/- 500g)
4 el olijfolie
4 tenen knoflook (in dunne plakjes)
2 milde rode pepers (in ringetjes)
grof zeezout
zwarte peper
gerookte amandelen
enkele plakjes citroen
Snijd de broccoli in roosjes. Blancheer 2 minuten in kokend water. Laat ze meteen schrikken in ijskoud water, dan behouden ze hun mooie groene kleur. Giet de broccoli af en dep droog.
Gril de broccoliroosjes in een hete grillpan. Doe de broccoli in een kom en zet even opzij.
Fruit de chilipepers en look even aan in de olijfolie. Zorg er voor dat ze niet aanbranden. Giet de olie met look en chilipepers over de broccoli en breng op smaak met peper en zout.
Werk af met wat grof gesneden gerookte amandelen en citroenpartjes.
Deze salade smaakt heerlijk met wat meergranenpasta en een gebakken vis.
Foto: © Thomas Van de Water