Aardpeerkoekjes
Goed voor 4 koeken
300 g aardperen
1 à 2 eieren
verse peterselie
verse bieslook
verse (citroen)tijm
100 g halfzachte geitenkaas
1 el bloem
peper
zout
een weinig olie of vloeibaar bak-en braadvet
Was de aardperen grondig en dep ze droog. Rasp de aardperen en leg de slierten even tussen 2 keukenhanddoeken om het meeste van het vocht te absorberen.
Hak de peterselie, tijm en bieslook fijn. Brokkel de kaas in kleine stukjes. Kluts het ei en meng er de verse kruiden, kaasbrokjes en bloem onder. Doe er de rasp van aardpeer bij en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het aardpeermengsel in gelijke porties en maak er platte koeken van. Bak aan weerszijden goudbruin in een weinig vetstof.
Serveer met een gemengde salade of wat groentjes die je nog in de koelkast hebt staan.
Foto: © Thomas Van de Water