Ijslolly’s maken
De warmste dag van het jaar, dat verdient extra lekkere ijsjes. Vandaar de favoriete ijslolly’s van Lux en Louis nog eens in de kijker. Niets leuker dan samen met hen wat fruitige ijslolly’s te maken. Twee heerlijk eenvoudige combinaties. Smullen maar.
Goed voor 2 x 4 lolly’s
Ingrediënten voor kiwi-sinaasappel lolly
2 kiwi’s
2 dl sinaasappelsap
1 banaan
2 el vloeibare honingIngrediënten voor aardbei-banaan lolly
2 bananen
300 g aardbeien
8 blaadjes verse munt
1 dl water
1 el suiker
Pureer de ingrediënten in een blender. Giet de vloeistof in de ijsvormpjes. Zet een aantal uren in de vriezer. Eens goed diepgevroren zijn ze klaar. Indien de lolly niet meteen uit het vormpje komt, kan je hem even in wat warm water plaatsen.
Tip: Je kan eindeloos variëren met allerlei soorten fruit. Experimenteren maar.
Recept: DIABEET! receptenboek
Foto: © Thomas Van de Water
Hey Thomas!
Leuk recept, maar waar kunnen we die ijslolly vormpjes vinden?
Groeten
Josefien
Josefien, in de meeste supermarkten of kookgerei winkels vind je wel vormpjes om lolly’s te maken. Maar je kan net zogoed een glaasje (zoals op de foto) of bekertje gebruiken en er een stokje in steken. Groetjes,
Thomas.