Courgettesalade met salsa verde en inktvis
Ingrediënten voor de courgettesalade
2 courgettes
1 sjalot (fijngesnipperd)
2 el platte peterselie (fijngehakt)
olijfolie
sushiazijn
limoensap
peper
zoutIngrediënten voor de salsa verde
1 el kappertjes
1 el augurkjes
2 ansjovis in olie
1 teen knoflook
3 el platte peterselie
2 el basilicum
1 el munt
1 el mosterdzaad (in azijn geweekt)
olijfolieIngrediënten voor de inktvis
1/2 kg pijlstaartinktvis (gereinigd)
1 teen knoflook (geperst)
olijfolie
citroensap
peper
zout
Snij de courgettes in plakken van 0,5 cm dik. Verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 0,5cm bij 0,5 cm.
Marineer de courgetteblokjes met peper, zout, sjalot, peterselie, olijfolie, sushiazijn en wat limoensap.
Meng alle ingrediënten voor de salsa verde in de keukenmixer tot een smeuïge salsa.
Snij de inktvis in fijne reepjes. Kruid met peper, zout en wat geperste knoflook.
Bak heel kort aan in de hete olijfolie, giet meteen af en verfris met wat citroensap.
Verdeel de courgettesalade met de inktvis over de bordjes. Doe er wat salsa verde bij en werk af met een basilicumblaadje en een draai van de pepermolen.
Recept: Sergio kookt
Foto: © Thomas Van de Water