Gegrilde kippenvleugeltjes met zoete tomatenpuree

IMG_2999_web

Ingrediënten voor de kippenvleugeltjes
16 kippenvleugeltjes
2 el extra vierge olijfolie
sap van 1 citroen
4 tenen knoflook (fijngesneden)
3 el bladpeterselie (fijngesneden)
peper en zout van de molen
Ingrediënten voor de zoete tomatenpuree
1 kg rijpe tomaten (gepeld en fijngehakt)
2 el extra vierge olijfolie
2 el vloeibare honing
1/2 tl zwarte peper (gemalen)
1/2 tl kaneel
zout
1 el sesamzaadjes

Meng de olijfolie, citroensap, knoflook, peper en zout tot een marinade. Laat de vleugeltjes hier minimum 2 uur in marineren.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en doe er de tomatenblokjes in. Kruid met wat zout.
Laat een 50-tal minuten op een laag vuur sudderen en roer nu en dan, tot het grootste deel van het vocht is verdampt.
Meng de honing, kaneel en peper onder de puree en laat nog eventjes pruttelen. Indien nodig, breng nog even op smaak met wat zout.
Gril de sesamzaadjes en strooi ze net voor het serveren over de puree.
Leg de vleugeltjes op een bakplaat en overgiet ze met de marinade. Gril ze in de oven of op de barbecue tot ze langs weerszijden mooi goudbruin zijn.
Bestrooi ze met de bladpeterselie en serveer met de tomatendipsaus.

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

29. August 2014 by Thomas
Categories: gevogelte, hapjes, saus | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *