Gebakken rundsvlees met rode peper en Thais basilicum
Dit is een van m’n favoriete Thaise recepten. Na lang zoeken heb ik het recept gevonden. Vaak komt de smaak van een recept slechts in de buurt van het origineel, maar ditmaal waande ik me weer in Thailand. Mmmmh!
20 blaadjes heilig basilicum ‘kha prow’
1 el ki mao chilipasta ( mengsel van knoflook, sjalot en een vers Thai pepertje)
2 el palmsuiker
20 blaadjes Thais Basilicum (anijsbasilicum)
500 g entrecote
1 ui
6 el oestersaus
5 el sojasaus
8 el plantaardige olie
3 el arachideolie
Snijd het rundsvlees in grote, dunne plakken. Hak de ui fijn.
Roerbak in een wok de blaadjes heilige basilicum in de hete plantaardige olie. Zet ze apart.
Verhit de arachide olie in de wok. Wacht tot de olie begint te walmen en roerbak de ui. Voeg de ki mao chilipasta en het vlees toe.Bak het vlees snel bruin. Voeg de oestersaus en de sojasaus toe.
Voeg de palmsuiker toe en warm alles goed door. Garneer het gerecht met grote bladeren anijsbasilicum.
Serveer met rijst.
Recept: Kook-studio Thais
Fotografie: © Thomas Van de Water
waar vind je die basilicum en chilipasta?
Je vindt beide zaken zeker in aziatische-supermarkten à la ‘Sun Wah’ (A’pen, Borsbeek, Gent, Brussel). Veel van de kruiden en groenten kan je perfect in je diepvriezer bewaren. Op deze manier kan je een voorraad inslaan.