Carpaccio kalfsvlees met oestersaus en groene asperge
Mmmh, carpaccio daar hou ik van, niet te veel werk en elke reden is goed om een stukje vlees te snijden op onze Berkel snijmachine die we een kleine twee jaar geleden als huwelijkscadeau kregen van m’n broers en zussen. Zalig, die ultra dunne plakjes vlees, om nog maar te zwijgen van dat lichtjes sissende geluidje. Even het gevoel beenhouwer te zijn, mag het een schelleke meer zijn?
Goed voor 4 personen.
300 g kalfsfilet
100 g groene aspergepunten
sap van 2 limoenen
4 el oestersaus
sesamzaadjes
sesam-zout
Snijd het vlees in flinterdunne plakjes.
Gril de aspergepunten kort aan.
Rooster de sesamzaadjes kort in een droog pannetje.
Verdeel de plakjes vlees en asperges over vier borden. Besprenkel het vlees met het sap van 1 limoen.
Meng in een kommetje de rest van het limoensap met de oestersaus en sprenkel over het vlees.
Werk af met wat sesamzaad en sesam-zout.
Foto: © Thomas Van de Water