Sardine met gerookte groenten

Boys and their toys, Peter en Dirk gingen helemaal loos met de ‘smoking gun’, Peter’s nieuwe speelgoedje.Sardine_met_gerookte_groenten
Goed voor 8 personen.

8 sardines, schoongemaakt
extra vierge olijfolie
2 el paprikapoeder
2 el ras el hanout
2 tl komijnpoeder
1 ui (in ringen gesneden)
1 ingemaakte citroen (enkel schil fijngesneden)
400 g kikkererwten (nacht laten weken in water)
3 rode paprika’s
200 g kerstomaten
verse koriander

Ingrediënten voor de aïoli
6 el mayonaise
3 tenen knoflook

Benodigdheden
smoking gun
houtmot (mesquite)

smoke_gun_filet-pur

Plaats de paprika’s samen met de look voor 40min in de oven op 180°c,
haal de paprika’s uit de oven en doe de paprika’s na het roosteren enkele minuten in een plasticzak. Laat de paprika’s een 15-tal minuten afkoelen en verwijder de schil. Snijd in blokjes van 1,5 op 1,5 cm.
Snijd de look fijn en meng onder de mayonaise. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Kook de kikkererwten gaar, en plaats samen met de paprika en kerstomaatjes in een braadslede.
Verhit wat olijfolie in een braadpan of wok, voeg de ras el hanout & komijn toe, laat  de aroma’s vrijkomen.
Voeg de uiringen en citroenschil toe.
Marineer de Sardines met olie, grof zeezout & paprikapoeder.

Roken:
Doe  het houtmot in de smokinggun.
Dek de braadslede  af, steek het houtmot in brand en blaas de rook via een gleufje in de braadslede tot deze vol rook zit. Laat een minuutje inwerken.

Bak de sardines even aan in een grill pan.
Verdeel de gerookte groentjes over de  borden, werk af met een visje en wat aïoli.

Recept: Peter Serruys

Print Friendly

14. November 2014 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, voorgerecht | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *