Aardappelsoep met saffraan en dadels
Goed voor 8 personen.
2 sjalotten (fijngesneden)
2 el olijfolie
1 kg aardappelen (geschild en in grove stukken)
2 takken selder (gewassen en in grove stukken)
+/- 2 liter kippenbouillon
saffraanpoeder (1 kokertje)
peper
zout
4 rode uien (in fijne schijfjes)
10-tal medjool dadels (in partjes)
handvol koriander (fijngehakt)
Doe de olijfolie in een grote pot en stoof de sjalotten aan. Voeg de aardappelen en selder toe. Voeg de kippenbouillon en saffraan toe.
Breng aan de kook en laat de soep pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Haal de soep van het vuur en pureer ze met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Stoof de ui ringen aan in een weinig olijfolie.
Verdeel de soep over de borden, verdeel er de ui ringen over, leg er enkele partjes dadel op en werk af met wat verse koriander.
Recept: Delhaize Magazine
Foto: © Thomas Van de Water
Heb ik dit week-end ook gemaakt.
Recept uit het boekje van Delhaize ?!
‘t was simpel en lekker !
groetjes,
Noìl