Krokante kippenblokjes met cashewnoten en kokoscurry
600 g kippenborst (in stukjes gesneden)
1/2 tl grof zeezout
1/4 tl versgemalen zwarte peper
125 ml kokosmelk
1 el rodecurrypasta
1/2 tl visaus of sojasaus
120 g geroosterde, gezouten cashewnoten
60 g kokosschilfers
50 g cornflakes
koriander
limoen
Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat lichtjes in.
Dep de kippenblokjes droog met wat keukenpapier en sla ze met een deegrol zachtjes tot ze ongeveer een halve centimeter dik zijn. Kruid met peper en zout.
Meng de kokosmelk met de currypasta en de vissaus.
Doe de cashewnoten en de kokosschilfers in een blender en hak ze fijn. Voeg de cornflakes toe en laat even pulseren tot alles gemengd is. Leg in een diep bord.
Haal de kippenblokjes door de kruidige kokosmelk en dan door het noten-cornflakesmengsel.
Leg op de bakplaat.
Bak de blokjes 10 minuten in de oven en draai ze halverwege de baktijd om. Serveer met gesnipprde koriander en partjes limoen.
Recept: Fifty Shades of Chicken
Foto’s: © Thomas Van de Water