Vissoep met Chorizo

M’n favoriete vissoep. Heerlijk pittig, het Zuiden in je bord!IMG_9485_Vissoep-met-chori-copyGoed voor 4 personen.

1 middelgrote ui
2 venkelknollen
80 g chorizo
4 teentjes knoflook
1 rode peper
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel geraspte gember
snuf saffraandraadjes
1/2 theelepel paprikapoeder
125 ml droge witte wijn
375 ml visbouillon
250 ml water
1 laurierblaadje
1 theelepel suiker
1 blik tomatenblokjes (van 400 g)
400 g witvisfilet
20 schoongemaakte mosselen
20 grote rauwe tijgergarnalen
1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
citroensap
peper & zout

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de venkel in dunne plakjes.
Snijd de chorizo in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snipper fijn.
Verhit de olijfolie in een grote pan.
Bak de ui en venkel gedurende ongeveer 5 minuten zachtjes aan.
Voeg de chorizo toe en laat ongeveer 2 minuten meebakken.
Voeg de gember, chilipeper, knoflook, saffraan en het paprikapoeder toe en laat even meebakken zodat alle aroma’s vrijkomen.
Blus met de witte wijn.
Voeg de bouillon, het water, de laurier, suiker, tomatenblokjes, peper en een weinig zout toe.
Snijd de vis in stukken.
Doe de vis, mosselen en garnalen in de bouillon en laat ongeveer 4 minuten met het deksel op de pan koken.
Check of alles gaar is en verwijder de gesloten schelpen.
Bestrooi de soep met peterselie en breng op smaak met wat citroensap.

Recept: Diabeet Receptenboek 
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

20. June 2015 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans, soepen, vis & schaaldieren | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *