Ceviche

Na een aantal dagen festivalvoer is een fris en licht gerechtje als dit een verademing. IMG_8757_Ceviche-copy
Goed voor 4 personen.

2 verse rode chilipepers
400 g witte zeevis (bijvoorbeeld zeebrasem)
sap van 5 limoenen
1 theelepel zout
1 gele paprika
1 rode ui
1 venkelknol
2 pompelmoezen
3 eetlepels fijngehakte verse munt
4 eetlepels fijngehakte verse koriander
1 eetlepel extra vierge olijfolie
versgemalen zwarte peper

Verwijder de zaadlijsten van de chilipepers en hak fijn.
Snijd de visfilet in blokjes van ongeveer 1 cm.
Doe ze samen met het limoensap, het zout en de chilipepers in een kom en laat ongeveer 10 minuten garen in de koelkast.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en hak fijn.
Snijd de ui in dunne ringen en de venkel in dunne plakjes.
Meng de paprika, ui en venkel in een kom. Zet in de koelkast.
Pel de pompelmoezen. Snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliesjes los en bewaar de partjes.
Doe het vismengsel samen met het groentemengsel, de munt en koriander in een kom en hussel door elkaar.
Schik dit alles op 4 borden en voeg er de pompelmoespartjes aan toe.
Werk af met wat versgemalen peper en een beetje extra vierge olijfolie.

Dit gerechtje kan dienen als voorgerecht, maar met een snede meergranenbrood of wat gekookte rijstvermicelli is dit een heerlijk lichte maaltijd.

Recept: Diabeet Receptenboek 
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

29. June 2015 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *