Entrecôte met chimichurrisaus

In Argentinië, het land van vlees en BBQ krijg je steeds deze kruidige saus bij je vlees. Ik ben alvast fan!entrecôte met chimichurri

1 stevige entrecôte of côte à l’os
500 g krieltjes
4 tenen knoflook
1 chilipeper
1 sjalot
3 takjes rozemarijn
1 bos bladpeterselie
1 bos bieslook
3 el oregano
2 el gehakte tijm
3 el citroensap
100 ml olijfolie
3 el wittewijnazijn
1 el mosterd
cayennepeper
komijnpoeder
peper
zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen net gaar. Giet af en doe ze in een ovenschaal besprenkel met olijfolie en voeg wat verse tuinkruiden toe. Zet ongeveer 20 min in de oven.
Maak de chimichirrusaus. Spoel de verse kruiden en hak ze fijn. Pel en pers de knoflook. Pel de sjalot en snipper fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd fijn. Meng met de rest van de olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, citroensap, peper, zout, cayennepeper en komijn. Kruid bij naar smaak. Zet koel weg.
Wrijf het vlees in met olijfolie, zout en peper. Leg het op de barbecue en schroei dicht. Bak gaar naar wens.
Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat een tiental minuten rusten.
Snijd in plakjes en serveer met de aardappelen, chimichurrisaus en wat extra groenten. Wij gingen voor wat extra gegrilde aubergines.

Print Friendly

14. August 2015 by Thomas
Categories: barbecue, hoofdgerecht, saus, vlees | Tags: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *