Spaghetti con gamberetti e rucola
Niets zo fijn als uitgenodigd worden bij vrienden voor een etentje. Vandaar deze nieuwe smakelijke rubriek ‘op bezoek’, met snapshots van al dat lekkers. Hopelijk kunnen we steeds de recepten ontfutselen. Ditmaal waren we samen met de kids op visite bij Jef, Britt, Nest & Leon. Wij zorgden voor het aperitief en Jef voor een heerlijke pasta. Nog eens nen dikke merci, wij hebben er van genoten!
Goed voor 4 personen
450 g spaghetti
zeezout & zwarte peper uit de molen
extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook ( gepeld en fijngehakt)
1 tot 2 gedroogde rode spaanse pepers (versnipperd)
400 g gepelde rauwe scampi’s
1 glas witte wijn
6 zongedroogde tomaten ( fijngemalen in een blender)
de geraspte schil en het sap van één citroen
2 handen rucola ( grof gehakt)
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten kokend water. Verhit ondertussen 3 flinke scheuten extra vierge olijfolie in een grote koekenpan en gooi er de knoflook en Spaanse peper bij. Doe zodra de knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en bak die gedurende 1 minuut. Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht. Hussel de spaghetti en de saus door elkaar, knijp het citroensap erover, doe de helft van de rucola erbij, giet er eventueel een beetje van het kookvocht bij om de saus iets dunner te maken en doe er zout en peper naar smaak bij.Verdeel de pasta over vier borden en strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.
Recept: Jamie’s Italië
Fotografie: © Thomas Van de Water