Pappardelle met konijn
Een heerlijk gerecht, spijtig genoeg was ik er wat laat op de avond aan begonnen.
Aangezien het 4 u moest sudderen heb ik maar snel een pizza uit de diepvriezer genomen, dat kan ook al eens smaken. De volgende dag smaakte het des te beter.
Indien als voorgerecht goed voor 4 personen, indien hoofdgerecht goed voor 2 personen.
3 el gedroogde paddenstoelen (liefst eekhoorntjesbrood)
2 konijnenbouten
milde olijfolie
100 g pancetta (in reepjes)
1 sjalot fijngesneden
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 blik tomaten (400g)
400 ml rode wijn
400 g pappardelle (uit pak)
extra vergine olijfolie
2 el bladpeterselie (fijngesneden)
4 el versgeraspte Parmezaanse kaas
Week de paddenstoelen min. een half uur in 300 ml water. Laat ze uitlekken en dep droog met keukenpapier, bewaar het paddenstoelenwater. Snijd de paddenstoelen fijn.
Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper. Verhit een braadpan met een scheutje milde olijfolie en bak de konijnenbouten in +/- 5 min. goudbruin. Neem ze uit de pan en leg op een bord. Bak de pancetta 3 min. in dezelfde pan.Voeg dan de sjalot, knoflook en de paddenstoelen toe en bak een tweetal minuten mee. Doe de konijnenbouten terug in de pan. Voeg de tomaten toe en schenk de wijn en het paddenstoelenwater erbij. Laat 3 tot 4 uur zachtjes stoven op een heel laag vuur, tot het vlees bijna van de botten valt. Voeg eventueel tussendoor een scheutje water toe, als het konijn droog komt te staan. Neem de bouten uit de pan, laat even afkoelen en pluk het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de saus en breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta beetgaar (volg de aanwijzingen op de verpakking). Roer de pasta door de saus en roer er een flinke scheut extra vergine olijfolie door. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie en de Parmezaanse kaas.
Recept: restaurant Pekelhaaring in Delicious juni 2009
Fotografie: © Thomas Van de Water
Pingback: Pappardelle met konijn & Zenato Amarone Valpolicella Classico - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food