Pizza met pompoen, ricotta en rode ui

Dit recept van ‘thursday dinners‘ stak al lang m’n ogen uit. Onze pizza namiddag was dan ook het uitgelezen moment om hem eens uit te proberen. Voor de pompoenpuree gebruikten we een kleine pompoen een weinig groentebouillon en verschillende verse tuinkruiden, allemaal uit de tuin van Rob. Doe alle ingrediënten samen in een potje en  laat zachtjes sudderen tot je een stevige puree  hebt. Kruid indien nodig met peper en zout.
IMG_1471_web

3-tal el pompoenpuree
2 kleine rode uien (in ringen gesneden)
boter
deeg voor 1 pizza (check hier voor het recept)
100 g ricotta
chilivlokken + wat verse pepertjes (fijngesneden)
zeste van 1/2 citroen
peper
zout

Stoof de uiringen aan in wat boter.
Neem een stuk deeg, bestuif je werkvlak met bloem of griesmeel en rol het uit tot een cirkel.  Persoonlijk heb ik de pizza bodem liefst zeer dun.
Bestrijk met een dun laagje pompoenpuree en beleg met de verschillende toppings.  Wees niet te zuinig met de pepers en chilivlokken.
Bak de pizza en smullen maar.

Al bij al is het een zeer zachte pizza, volgende keer ga ik zoals getipt in het boek eens voor een pittigere kaas gaan.

Recept: Thursday Dinners (via deze link te bestellen)

Print Friendly

05. October 2015 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans, vegetarisch | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *