Aan de slag met het thema ‘gevogelte’
Van bij de eerste editie werken we steeds met een thema, steeds voor interpretatie vatbaar , maar een beetje houvast komt wel van pas. Rond de paasperiode leek het thema ‘gevogelte’ ons wel op z’n plaats.
Robin, Lieven en Stijn namen een vliegende start met een resem Aziatische hapjes en een aangepaste apero op basis van, hoe kan het ook anders? ‘Grey Goose’ Wodka.
Hans en Rudy gingen aan de slag met de eerste asperges van het seizoen en toverden een soepje met gemarineerd kippenspiesje op tafel. Als hoofdgerecht schotelden Dirk en Dimi ons een feestelijk stoofpotje van kip en peperkoek voor.
Voor het dessert inspireerden Krikke, Rob en ikzelf ons losjes op een vogelnestje. Als nestje gebruikten we Kataifi (gebak van draadjesdeeg) op mos van pistache spongecake gevuld met eitjes van brownie, framboos, parfait van nougat en vanille ijs. ‘t Was weer een meer dan geslaagde editie.
Foto’s: © Thomas Van de Water