Afrikaanse meloengazpacho met chorizo-olie
Toegegeven, deze retro-glaasjes hebben ervoor gezorgd dat ik de meest foute, kitcherige foto ooit maakte. De inspiratie van het moment kan blijkbaar ernstige gevolgen hebben. Dit neemt echter niet weg dat de inhoud verrassend fris van smaak was.
Goed voor 10 personen
Ingrediënten Meloengazpacho
2 kg watermeloen
6 blaadjes munt
rodewijnazijn
zwarte peper
zoutIngrediënten chorizo-olie
100 g chorizo in blokjes
0,5 theelepel komijnzaad
1 dl olijfolie extra vierge
Haal de pitjes uit de watermeloen, snijd hem in blokjes en pureer hem met de munt in een blender. Giet het mengsel door een fijne zeef en breng de meloengazpacho op smaak met rodewijnazijn, zwarte peper en zout. Rooster voor de chorizo-olie het komijnzaad in een droge pan. Doe er de chorizo en 1/3 van de olijfolie bij en bak de chorizo vijf minuten. Voeg er de rest van de olie aan toe en giet alles door een zeef. Vang de olie op. Serveer de gazpacho ijskoud met enkele druppels chorizo-olie.
Recept: ‘Tapas de wereld rond‘ van Christer Elfving
Fotografie: © Thomas Van de Water
allez thomas, da valt toch nog mee, alleen een beetje rechter croppen misschien ;-) (ik zie nochtans geen alcool in het recept)