Asperges met kalfsvlees à la Quyên

Ik beken, ik zit in m’n Aziatische fase. Die frisse smaken, het brengt me altijd in vakantiestemming.
Dit receptje, geleend van Quyên, de chef van ‘Little Asia‘ combineert dat vakantiegevoel met m’n favoriete groente van het moment, de asperges van boer Jan.

Goed voor 2 personen

250 g kalfsvlees
400 g witte asperges (geschild)
2 el vissaus
1 tl oestersaus
1 tl suiker
2 el olie
2 tl gehakte look
snuifje zout
peper
koriander (voor de afwerking)

Maak een marinade van de helft van de vissaus, zout, peper, een beetje olie, en wat look. Laat hierin het kalfsvlees gedurende een tiental minuten marineren.
Laat een wok goed heet worden op het vuur, bak het vlees gaar en hou apart.
Zet de wok opnieuw op het vuur, laat heet worden en voeg nu olie toe. Als de olie begint te dampen, fruit dan de rest van de look goudgeel. Doe er nu de asperges bij, voeg ook 4 el water toe. Kruid met de rest van de vissaus, oestersaus, suiker en zout.
Voeg als laatste het vlees opnieuw toe, roerbak nog 30 seconden.
Kruid met peper, en garneer met korianderblaadjes.

Tip: Kalfsvlees dien je rosé te bakken, het vlees wordt anders snel taai. Je kan ook groene asperges gebruiken.

Recept: Quyên, Mijn verhaal, Mijn keuken
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

03. May 2011 by Thomas
Categories: aziatisch, hoofdgerecht, vlees | Tags: | 2 comments

Comments (2)

  1. Pingback: Asperge verslaving - Wat aten zij?

  2. Pingback: Asperges met kalfsvlees à la Quyên & Schaetzel ReinRosé - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food

Leave a Reply

Required fields are marked *