Aspergeworkshop

Dat moeten ze deze aspergevreters geen 2 keer voorstellen, een workshop met Asperges te Gingelom. De beste asperges komen van bij ons, laat daar geen twijfel over bestaan, maar we staan open voor nieuwe ervaringen dus zakten we af richting Limburg. Alwaar er naast de vriendelijke gastheer tot onze verbazing/lichte ergernis nog een extraontvangstcomité klaarstond. Blijkbaar waren er ook opnames voor Njam-tv gepland. We zorgden ervoor dat we geen onderwerp, maar eerder een decorstuk van de reportage werden.

Eerst was er een  boeiende rondleiding in de Kamerijckhoeve, onze gastheer vertelde ons in geuren en kleuren over zijn geliefde groene asperge.

We zetten onze dag verder in de foodbuilding te Hasselt. Hier werden we opgedeeld in een groep hoofdgerecht en een groep voor- en nagerecht. Zelfs in het dessert werden groene asperges verwerkt. Als voorgerecht waren er groene asperges met rode poon, scampi, pancetta, gel van peterselie en remoulade met ei en dragon voorzien. Het hoofdgerecht waren diezelfde groene asperges met een variatie aan peulvruchten, parelhoen, aardappelgratin en Jessenhofke bier.

Afsluiten deden we meteen sorbet van groene asperges, kaastaart, chocoladebiscuit, solerogelei, aardbeien, pompelmoes en rabarber. Het nadeel aan dit soort workshops is dat je met velen bent, en dat je eigenlijk maar van een klein deeltje van gans het menu het fijne weet op het einde van de middag.  Jammer dat ik geen ogen op m’n rug heb. Het ganse menu ga ik jullie niet meegeven, maar deze solerogelei vond ik een leuk extraatje voor bij een dessertje.

125g pulp van mango
30g glucose
1/2 blaadje gelatine

Week de gelatine in koud water. Warm de glucose opmet 1/5 van het mangosap, laat de gelatine hierin smelten. De rest van de mangopuree toevoegen, uitstorten op een plaat en invriezen.

Conclusie, we hebben genoten van de groene asperge, en weer een aantal culinaire weetjes opgestoken, waarvoor dank, campina. Vanaf nu zullen er al eens sneller groene asperges op het menu staan.

Print Friendly

16. June 2012 by Thomas
Categories: men at work, reviews / recensies | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *