Auberginerolletjes met mozarella en olijventapenade
Een beetje zon, een glaasje cava, een eerlijk hapje en de trend was gezet voor een heerlijke avond.
Goed voor +/- 8 rolletjes
2 dikke en lange aubergines
1 bol mozarella
150 g olijven zonder pit
3 partjes gedroogde tomaten
1 teentje knoflook
1 el kappertjes
2 el pijnboompitten
Haal eerst het vocht uit de aubergines, anders blijven ze taai. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 0,5 cm en bestrooi beide kanten met grof zout. Laat een 20-tal minuten staan en dep het zout + vocht op.
Doe de olijven, de gedroogde tomaten, de knoflook, de kappertjes en de pijnboompitten in een blender, giet er een goede scheut olijfolie bij en mix tot je een gladde massa bekomt.
Snijd de mozarella in balkjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de afgebortselde aubergine goed in met olijfolie en gril ze +/- 10min. in de oven. Bestrijk elk plakje gegrilde aubergine met de tapenade en rol er een stukje mozarella in. Zet vast met een prikker.
Recept: Puur genieten
Foto: © Thomas Van de Water
Oh, deze ga ik zeker eens proberen!