Aziatische Noedelsoep.

Goed voor 2 personen (indien hoofdgerecht)

2 l kippenbouillon
8 scampi’s
1 klein groen of rood pepertje ontdaan van de zaadjes
Vlees of visballetjes ( te koop in de Aziatische supermarkt)
1 afgestreken el sour soup paste (te koop in de Aziatische supermarkt)
+/- 5 cm gemberwortel
2 à 3 stengels citroengras
sluimererwten
Chinese roerbaknoedels (kan voorgekookt)
olie

Hak de gemberwortel, pepertje (toevoegen naar smaak) en het citroengras zeer fijn. Fruit ze samen met de sour soupe paste even aan in een weinig olie.
Voeg de kippenbouillon toe en laat een 10-tal minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Voeg de sluimererwten toe gevolgd door de scampi’s, vis-of vleesballetjes en tot slot de noedels.
Als deze gaar zijn, neem je de pot van het vuur en voeg indien gewenst nog een beetje soyasaus toe.

In plaats van de vis-of vleesballetjes kan je ook net voor het opdienen stukjes gerookte kip toevoegen.
Serveer in een grote soepkom en garneer met verse koriander.
Smakelijk eten!

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

16. February 2010 by Thomas
Categories: aziatisch, hoofdgerecht, soepen | Tags: , | 1 comment

One Comment

  1. ‘t Zicht alleen al Thomas… en zo’n knappe kommetjes!!!!

Leave a Reply

Required fields are marked *