Aziatische salade met hazelnoten, avocado en mango
Het valt me moeilijk afscheid te nemen van de zomer. In een poging de herfst nog even uit te stellen, deze aziatische salade met hazelnoten, avocado en mango, made by Peter Serruys.
80 g hazelnoten (fijngehakt)
1 teen knoflook (fijngesneden)
20 g gemberwortel (geschild en fijngesneden)
1/2 chilipeper (ontdaan van zaden en fijngesneden)
6 el sojasaus
1 el rietsuiker
5 el limoensap
4 el zonnebloemolie
2 rijpe avocado’s (geschild en in partjes gesneden)
1 kleine komkommer (in partjes gesneden)
1 kleine krop ijsbergsla (in dunne reepjes gesneden)
1/2 bos koriander (enkel de blaadjes)
4 takjes munt (enkel de blaadjes)
2 bosuitjes (fijngesneden)
1 mango (geschild en in dunnen reepjes gesneden)
Verwarm de look, gember, chilipeper in de zonnebloemolie voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost.
Voeg de sojasaus en het limoensap toe en roer goed. Doe alle ingrediënten in een grote kom en overgiet met de dressing. Hussel goed door elkaar en klaar.
04. October 2016 by Thomas
Categories: aziatisch, barbecue, salades, vegetarisch |
Tags: avocado, hazelnoot, mango |
Leave a comment