Banaan-kokos-pannenkoeken
Herfstvakantie, tijd om eens in de almaar groter wordende verzameling kookboeken te snuisteren. In ‘the green kitchen‘ vond ik een receptje dat me inspireerde. Laten we de kinders eens verwennen met pannenkoeken als ontbijt, of dat was toch het plan. Spijtig genoeg vielen ze niet in de smaak van Lux en Louis, zij hebben liever de banana-pancakes Thai-style van de papa. Handig om weten, nu heb ik drie dagen pannenkoeken kunnen eten.
3 rijpe bananen
6 eieren (licht losgeklopt)
50 g gedroogde kokosrasp (+ extra voor eroverheen)
1/2 tl kaneel (voor eroverheen)
2 el ahornsiroop (voor eroverheen)
2 el vloeibaar bak-en braadvet
Prak de bananen fijn met een vork. Doe in een mengkom en roer er de eieren en kokos doorheen.
Verhit wat vetstof in een koekenpan en bak de pannenkoeken aan weerszijden goudbruin.
Stapel ze op en besprenkel ze met de ahornsiroop en strooi er wat kokos overheen.
ze zien er nochtans mega lekker uit!
Waren ze ook, maar drie dagen ;)