Beuling Parmentier
Goed voor 4 personen.
6 beulingen
40 g boter
2 renetaardappelen
1 el donkere suiker (candico)
snuifje kaneel
3 el espressokoffie
500 g aardappelpuree
een beetje geraspte kaas
Snij de beuling in stukjes van 1,5 cm dikte. Bak ze langs beide kanten kort krokant aan in boter. Haal het vel er af. Hou opzij.
Steek het klokhuis uit de appelen. Snij de appelen met schil in schijfjes van 1 cm dikte. Bak ze kort aan in boter. Kruid met kaneel, bestrooi met suiker.
Bak ze tot ze beginnen te karameliseren. Voeg daarna de koffie toe en laat even verdampen.
Schik de beulingschijfjes in een ovenschotel. Bedek met de appelschijfjes en overgiet met de resterende stroop uit de pan. Dek af met aardappelpuree. Werk af met paneermeel, kaas en boter.
Gratineer een tiental minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Recept: Weekend Knack
Fotografie: © Thomas Van de Water
Ha, die wou ik van’t weekend nog maken. Ziet er goed uit!
Zeker die met de gekonfijte eendebillen ook eens maken. Ik zwier hem binnenkort online.