Bisque van grijze garnalen
Goed voor 10 tasjes.
150 g garnaalpellen
1 ui
1 tak selder
1 teentje look
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bloem
0,5 l gezeefde tomaten
1 l visbouillon
7 cl cognac
snuifje cayennepeper of paprikapoeder
1 dl room
100 g grijze garnalen
Stoof de garnaalpellen, fijngesneden ui, selder en look in de olijfolie .Strooi er de bloem over en laat even opdrogen. Voeg de gezeefde tomaten, visbouillon en 3 cl cognac toe. Laat 1 uur zachtjes koken onder een deksel.
Zeef de bouillon en kruid met peper van de molen, zout en een snuifje cayennepeper. Meng de room met 4cl cognac. Verdeel de garnalen over de glaasjes en giet er room over. Vul aan met de kokende bisque.
Tip: Eventueel kan je de room halfstijf opkloppen en bovenop de bisque lepelen en bestrooien met wat cayennepeper of paprikapoeder om zo het effect van cappuccino te verkrijgen.
Recept: Njam: Heerlijk van bij ons.
Gemaakt door: Koen, Bart & Robin.