Bloemkoolsoep met venkelzaad
Op een regenachtige dag als vandaag kan een warme soep al eens smaken. Voor de liefhebbers van bloemkool is dit recept uit m’n onlangs verschenen kookboek ‘DIABEET‘ alvast een aanrader.
1 bloemkool
1 teentje knoflook
1 ui
2 tl venkelzaad
1 el olijfolie
1,5 l kippenbouillon
venkelzaadjes (voor de afwerking)
peper
zout
Verdeel de bloemkool in roosjes. Snipper de knoflook en ui fijn.
Plet de venkelzaadjes.
Fruit de knoflook, ui en venkelzaadjes in de olijfolie op een laag vuurtje tot alles zacht is.
Voeg bijna alle bloemkoolroosjes en de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook.
Zet het vuur wat lager en laat de bloemkool in ongeveer 10 minuten gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Werk af met wat kleine stukjes bloemkool en wat extra venkelzaadjes.
Recept: ‘DIABEET’ Receptenboek
Foto: © Thomas Van de Water