Bressekip met sherryazijn en dragon
Een hartig eenpansgerecht, ideaal na een heerlijke herfstwandeling, recht uit m’n kookboek ‘Diabeet’.
Ingrediënten
1 Bressekip van +/- 1,5 kg
2 eetlepels bloem
2 eetlepel olijfolie
4 sjalotten (fijngesneden)
400 g champignons (in vier gesneden )
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 kruidentuiltje
1 dl sherryazijn
1 dl droge witte wijn
8 dl gevogeltefond
1 handvol dragon (fijngesneden)
3 dl magere culinaire room
peper en zout
Versnijd de kip, verwijder het karkas. Kruid alle stukken met peper en zout en bestrooi met de bloem. Bak de stukken kip in een weinig olijfolie aan. Voeg de sjalotten, champignons look en kruidentuiltje toe. Zet het vuur lager en laat enkele minuten sudderen. Blus met de wijn en sherryazijn. Laat inkoken en voeg de gevogeltefond toe. Zet het deksel op de pan en laat 45 minuten garen.
Haal de kip uit de pan en houd warm. Laat het braadvocht voor de helft inkoken. Voeg er de magere room aan toe en laat nog even pruttelen. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Leg de stukken kip in de saus en werk af met de fijngehakte dragon.
Serveer met wat wilde rijst.
Recept: Diabeet receptenboek door Thomas Van de Water
Foto: © Thomas Van de Water