Broodpudding op grootmoekes wijze
Goed voor 4 personen
300 g brood
1/2 l melk
1 dl room
60 g boter
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eierdooiers
125 g pecan- of walnoten
een hand vol rozijnen (eventueel gewwekt in port)
100 g gedroogde abrikozen (geweekt en versneden)
1/2 citroen
1 kl kaneel
125 g marsepein in stukjes (maar daar ben ik absoluut geen liefhebber van)
Verwarm de oven tot 200°C. Snij het brood in stukken. Kook de melk met de suiker en giet over het brood.
Meng de room met de dooiers en de vanillesuiker en doe bij de broodmengeling.
Roer boter, kaneel, rozijnen, noten, (marsepein), abrikozen en zeste van citroen door elkaar en voeg toe aan de broodmengeling.
Beboter een bakvorm en vul met beslag. Zet 45 à 60 minuten in de oven op 180°C.
Eet de broodpudding bij voorkeur warm.
Recept: Weekend Knack
Fotografie: © Thomas Van de Water