Caprese canapé

Goed voor 10 personen

Ingrediënten
7-10 sneetjes bruin brood
200g mozzarella
1 pot Saclà Pomodori al Forno naar keuze
7-10 ontpitte groene olijven
Basilicum blaadjes

Ingrediënten voor de ansjovisboter
50g boter
15g mascarpone kaas
2 ansjovis filets, gepureerd
Zwarte peper

Voor de ansjovisboter: laat de boter gedurende enkele seconden in de magnetron zacht worden en roer door met een lepel zodat hij crèmig wordt (de boter mag niet smelten!). Voeg de mascarpone en de gepureerde ansjovisfilets toe. Meng alle ingrediënten tot een zacht en samenhangend geheel. Breng op smaak met wat vers gemalen zwarte peper. Voor de canapés: Snijd cirkels van 5-6 cm uit het brood, rooster ze licht en laat ze afkoelen. Verdeel een theelepel ansjovisboter over de broodcirkel en bedek met een dun, rond plakje mozzarella van dezelfde grootte als het brood. Leg een blaadje basilicum en een uitgelekte Pomodoro al Forno op de mozzarella en leg daar weer een dun plakje mozzarella op, uitgesneden in een cirkel met een diameter van 3-4 cm. Garneer de canapé tot slot met een ontpitte olijf, gevuld met wat ansjovisboter, en een blaadje basilicum.
Wij genoten ervan met een glaasje ‘Champagne mandois brut origine‘.

Recept: www.sacla.be
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

07. April 2010 by Thomas
Categories: hapjes, mediterraans | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *