Ceviche
Goed voor 4 personen.
400 g witte zeevis
2 tomaten
6 limoenen
1 el witte wijnazijn
4 el olijfolie
3 sjalotten
1 bosje koriander
1/4 komkommer
1/2 rode ui
1 bundel lente-ui
1 tot 3 pikante chilipepers (naar smaak)
1 tl oregano
zwarte peper
zout
Snij de rauwe vis in blokjes. Voeg naar smaak grof zeezout toe en meng onder de vis. Pers de limoenen en voeg het sap toe. Meng opnieuw, dek af en plaats 4 u in de koelkast. Verwijder de zaden van de chilipepers en snipper ze fijn. Bereid een vinaigrette met de witte wijnazijn, olijfolie, 1/2 tl zout, chilipepers en één tl oregano. Snij de tomaten en de komkommer in kleine stukjes. Hak de koriander met de groene steeltjes fijn. Versnipper 1/2 rode ui en de lente-uitjes. Meng de vinaigrette, tomaat, koriander, komkommer en ui met de vis. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in glaasjes met een schijfje limoen.
Gemaakt door: Sander en Dimitri.
Foto: © Thomas Van de Water