Courgette soep met za’atar
2 el extra vierge olijfolie
2 courgettes (in blokjes gesneden)
3 tl za’atar (te koop in de betere supermarkt)
750 ml kippenbouillon
4 el panko
1 el citroentijm (fijngesneden)
1 tl zeezout
Verhit 1 el olijfolie in een pan met dikke bodem bak er de courgettes in aan. Voeg de za’atar toe en roer door elkaar.
Voeg de bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Zorg ervoor dat de courgettes niet te zacht worden.
Schep de helft van de courgettes uit de pan in een blender en voeg voldoende bouillon uit de pan toe. Mix tot een mooie homogene massa.
Verhit de overige olijfolie in een pan en bak er de panko, citroentijm en zout in aan tot het het lekker knapperig is.
Verdeel de soep over 4 borden en werk af met de overgebleven courgetteblokjes en kruidige panko.
Foto: © Thomas Van de Water