Culinaria 2012
Tja, van balen gesproken, dan word je uitgenodigd om naar ‘Culinaria 2012‘ te gaan, maakt je werkagenda het onmogelijk. Al die topchefs en hun heerlijke creaties moeten missen, dat pikt.
Maar niet getreurd, m’n broer Sander nam met (extreem) veel plezier deze taak op zich. Deze vierde editie heeft als thema ‘Into the RAW’, deze ruwe, natuurlijke, organische keuken is een subtiele combinatie van sensoriële geneugten, op de grens tussen hedendaagse keuken en wildernis.
Tot en met 3 juni kan je in ‘Tour & Taxis‘ te Brussel nog genieten van 24 chefs, één Rawmenu à la carte, 7 gangen en talrijke sterren!
De chefs die op Culinaria aanwezig zijn en die al geen voorstelling meer behoeven, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent & Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint- Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *) Gaëtan Colin (Jaloa*), Tomoyasu Kamo*, Kwinten De Paepe ( Trente in Leuven), Benoît Dewitte van sterrenrestaurant B&B Dewitte & David Maenhout van Chocolatier-M en Pierre Marcolini.
Sander ging er samen met ‘miss loftkitchen‘ op ontdekking en hield me sms gewijs op de hoogte van al dat lekkers. Ik denk dat ik mag concluderen dat het een geweldig smakelijke namiddag was, waar de gerechten en het enthousiasme van Sang Hoon Degeimbre van L’Air du Temps en het dessert van Pierre Marcolini het meest wisten te bekoren. Hopelijk werkt de agenda volgend jaar wat meer mee.
Foto’s: © Sander Van de Water
Jammer, het was de moeite :-)
‘T is al goed, wrijf het er nog eens in ;)
Same Here Same here…