‘DIABEET’ m’n eigen kookboek!
De meesten onder jullie kennen mij als een bon vivant, smulpaap, lekkerbek, … of zoals m’n introtekstje zegt als de man die bij het zien van een lam, varken of rund meteen aan schenkels, ribstukken, sausen en bijpassende voor- en nagerechten denkt. Wat velen niet weten is dat ik ook diabeet ben (bij deze kom ik uit de kast). Tja, het één hoeft het ander toch niet uit te sluiten.
Een tijdje geleden dacht ik ‘waarom m’n verschillende passies food en fotografie niet eens combineren met m’n diabetes?’ Tijd dus voor een nieuwe uitdaging: een kookboek voor diabeten en andere lekkerbekken. In dit ‘DIABEET’ vind je recepten die zich door de jaren heen gevormd hebben in m’n bord, soms gekregen van bevriende chefs, familie & vrienden en naar mijn hand en mond gezet. Van klassiekers tot frisse, hedendaagse gerechten. Van een eenvoudige soep over een smakelijk belegde boterham tot een feestelijke maaltijd of een heerlijk dessert. Alle goed voor diabeten en niet-diabeten. Allemaal gecheckt en gedubbelcheckt door Marianne & Iris, twee voedingsdeskundigen op wie ik gedurende dit project kon rekenen. Gerechten met als rode draad: evenwicht, een evenwicht tussen groenten, fruit, eiwitten en koolhydraten en bovenal een evenwicht tussen gezond eten en genieten.
En nu is het dus zover, hij is klaar, en ligt te blinken in de boekhandel. Het was een heel avontuur, schrijven, koken, proeven, fotograferen, … met een bende super toffe, enthousiaste mensen, als je dan ziet dat op het eind van de rit alle puzzelstukjes mooi samenvallen is het toch wel even kicken. Allemaal nog eens nen dikke merci! En onthoud, ook diabeten kunnen bourgondisch door het leven gaan.
Foto’s: © Thomas Van de Water
Proficiat!
Oh waaaw… Proficiat! Super mooie cover en zeer gewenst in mijn keuken! Bestel er alvast al eentje… Of al in de betere boekshop?
Sofie, hij ligt nu al in de Standaard boekhandel en vanaf maandag in elke winkel als het aan mij ligt ;)
Ik heb net de cake gemaakt waarvan het recept stond in de bijlage van de Gazet van Antwerpen! Ik ga nog nooit een andere appelcake maken! De andere recepten zien er al even lekker uit. Dus die zal ik zeker ook binnenkort uitproberen.
Het recept zet ik ook op mijn blog. Hopelijk vind je dat niet erg.
Anke, merci voor het compliment. Zet gerust op je blog en veel plezier met de andere recepten.