Dinner in the sky Swiss style
Enkele weken geleden werden we uitgenodigd om met twee filet-pur leden (Lieven en Peter) culinair de hoogte in te gaan met Dinner in the sky. We kregen een menu voorgeschoteld op basis van Zwitserse Kazen bereid door Tweesterrenchef Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt).Meestal grijp ik naar Franse, Spaanse of Italiaanse kazen voor fijne bereidingen, dus was ik wel nieuwsgierig wat Pascal met de Zwitserse kazen zou bereiden.We werden aangenaam verwelkomd in Brussel aan het Jubelpark met een glaasje Champagne en als hapje enkele Zwitserse kazen. Eentje die er persoonlijk voor mij qua smaak uitsprong was de Tête de Moine AOC. Het is een kaas die men niet versnijdt maar heel fijn schaaft / krult met het speciale toestelletje dat men een Girolle noemt. Nadien werden we om de beurt afgeroepen en beveiligd om tot 45m hoog de lucht in te gaan met de 20 andere gasten.Op die hoogte koken, moet je eigenlijk verstaan als afwerken van de gerechten. Alles is reeds voorbereid en dit wordt enkel nog eventueel opgewarmd en gedresseerd door de koks.We hadden een mooi uitzicht op het Jubelpark en Brussel, dit in combinatie met lekker eten.
Hieronder vind je het menu dat ons werd voorgeschoteld.
Amuse Gueule:
– Fondue van Taleggio kaas, Grissini met tomatenpoeder
– Reepjes gerookte zeeduivel met tomatenjus
– Zwarte olijfolie met wilde kruiden
– Gemarineerd rundvlees “Arabica”
Voorgerecht:
Gepocheerd ei met gebakken eekhoorntjesbrood
Vlokken Gruyère d’Alpage AOP en zomertruffels
Hoofdgerecht:
Borst van gevogelte “Riviera”
Courgettebloem en calamar
Kaasschotel:
Assortiment Zwitserse kazen
Dessert
Tiramisu op eigen wijze.Aan boord was ook kaasrijper Julien Hazard aanwezig, die bij de kaasschotel de nodige uitleg gaf tussen de verschillende kazen. Op dit plankje ontdekte ik de Tomme Vaudosie, je kan dit wat vergelijken met een Camembert, een aanrader. Het was alvast een zeer aangename ervaring, ook al zijn hoogtes niet mijn ding, de zin naar lekker eten overwint alles.
Tekst en beeld: Peter Serruys