Duo van chocolademousse en sabayon van Rochefort
Een absolute aanrader!
Goed voor 4 personen
250 ml eiwit
250 g bittere chocolade
125 mlRochefort 8°
1 blaadje gelatine (3 g)2 eierdooiers
150 ml Rochefort 10°
2 el fijne suiker
Maak de chocolade mousse: week de gelatine in koud water en knijp goed uit.Laat het bier goed opkoken en los de gelatine er in op. Smelt de chocolade au bain-marie en roer het bier met de gelatine erdoor. Laat even afkoelen.
Klop het eiwit stevig op tot het in pieken blijft rechtstaan en spatel het afgekoelde chocolademengsel erdoor. Giet de chocolademousse in kleine bierglazen en zet koud.
Zet een pan op een heel laag vuurtje en klop de Rochefort 10°, de eierdooiers en de suiker tot een luchtige sabayon.
Giet in elk glas met mousse een laagje sabayon en serveer.
Recept: Libelle-lekker
Fotografie: © Thomas Van de Water