Een avond vol passie!

Toegegeven, online is het even wat stilletjes geweest, de reden? Een agenda vol lekkere activiteiten, kooksessies en dinertjes, …
Er staat dus nog het één en ander op het ‘te schrijven lijstje’. Laat ik beginnen bij het begin, een kleine drie weken geleden was ik te gast op de eerste editie van Amuse-Gueuze @ de Veranda.combi_08
combi_04
Karen Blereau, de bezielster en organisator van dit prachtige initiatief is reeds lange tijd gebeten door de ‘Geuze-microbe’ en vond het hoog tijd om haar favoriete drank de aandacht te geven die hij verdient. Het idee, gedurende drie avonden telkens 30 mensen verwennen met een staaltje bier & foodpairing in heuse Veranda-stijl, de pure keuken van Davy Schellemans vakkundig en met de nodige zwier aan tafel gebracht door Daan Guelinckx.
combi_05combi_07
Notoir bierkenner en biersommelier Ben Floren en Jeroen Peeters biersommelier in wording zorgden samen met Karen voor de biertjes en de nodige uitleg.combi_03combi_01
Menu van de avond:
Kroepoek van venkel – granny smith – Makreel
Cappuccino van erwt met een mousse van rabarber
Garnalen – radijs – mosterdsla geserveerd met een Hommage van 3 Fonteinen
Zalm – appel met een Saint Lamvinus
combi_06combi_11combi_00

Ravioli -ricotta – spek – asperge – paardenbloem met een Lambiek
Zeetong – rattepatat – sure room – artisjok – Parmezaan in combinatie met een Geuze Boon VAT 44
Framboos – bouillon van thee, citroen & gember – kruidenijs met een Kriek Lambiekcombi_02combi_10
Het was een meer dan geslaagde avond, of om het met de woorden van Armand De Belder (3 Fonteinen) te zeggen: Fantastisch dat een bende jonge mensen met een passie voor geuze, lekker koken en eten hun krachten bundelen om een project als dit op poten te zetten.
Voor diegene die een avond vol passie wel zien zitten, goed nieuws, neem je agenda bij de hand en noteer: 20/09/2014 Amuse-Gueuze, locatie en Chef nader te bepalen. Als de geruchten die ik hoorde waar zijn, ziet het er veelbelovend uit!

Foto’s: ©Thomas Van de Water

Print Friendly

19. May 2014 by Thomas
Categories: restaurants | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *