Entrecôte met geroosterde kerstomaatjes

Een aantal jaar geleden heb ik samen met Sofie van dit gerechtje genoten op en terrasje in Parijs.
In Parijs zijn we niet meer geraakt, maar dit eenvoudig en eerlijk gerecht staat nog regelmatig bij ons op tafel.

Goed voor  4 personen.

4 trossen kerstomaatjes
165 ml olijfolie
4 entrecôtes
1 tl dijonmosterd
80 ml balsamicoazijn
175 g rucola
75 g geschaafde Parmezaanse kaas
pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomaatjes in een braadslee en schep ze om met wat olie, peper en zout. Rooster ze net zacht in 12-15 minuten.
Bestrijk de entrecôtes met wat olie, en kruid met peper en zout. Gril of bak ze tot ze naar wens zijn. Laat ze nog even rusten onder aluminiumfolie.
Rooster de pijnboompitten.
Klop de mosterd en azijn door elkaar en voeg er de rest van de olie aan toe. Kruid af met wat peper en zout.
Verdeel de rucola, kerstomaatjes en entrecôtes over de borden, sprenkel de dressing erover en strooi er de geschaafde Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten over.

Serveer met een lekker stukje brood.

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

26. February 2010 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, vlees | Tags: | 2 comments