Familie barbecue
Eind augustus houden we naar jaarlijkse gewoonte onze jaarlijkse filet-pur familie barbecue. Een dag waarop we vrouw en kinders eens in de watten leggen om nadien weer een gans jaar ons maandelijks culinair rendez-vous met de kookclub te kunnen hebben.
De eerste familiedag met de nieuwe bezetting was er meteen één van formaat. Letterlijk en figuurlijk, een verdubbeling van de leden maakt dubbel zoveel partners en samen maken die nog eens een hele hoop koters. En die kleine koters konden het meer dan goed met elkaar vinden, vergeet de bende van Cartouche, ‘t is tijd voor de bende van filet-pur.
Traditiegetrouw worden er die dag een aantal succesnummertjes uit het afgelopen jaar en tal van nieuwe experimenten geserveerd. Voor elk wat wils, en meer, veel meer. Ons enthousiasme en de angst voor ‘te weinig’ hebben er weer voor gezorgd dat elk van ons nog een week restjes heeft kunnen eten.
Rudy & Hans oefenden alvast even hun grootvader-skills en toverden voor de kleinsten (en andere liefhebbers) super deluxe hamburgers uit hun BBQ. En verder, … ik probeer al dat andere lekkers even te recapituleren, al vrees ik dat dit een onmogelijke taak is. Scampi piri-piri, lamskroon met limoen, sorbet van Rodenbach met garnaal en tomaat, mosseltjes, smoky chermoula zalm, gemarineerde kippenvleugeltjes op z’n Marokkaans, Lieven’s gegrilde groentenbuffet.Varkensribstuk met tzatziki, runderribstuk gegaard in hooi, venkelsalade, salade van rucola met zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas, wortel-sinaas-fetasalade, versgemaakte sausen, vanille ijs met aardbei- munt – citroen, mango-limoensorbet, … en dan vergeet ik nog de Gin Mare-lavendel-fevertree aperitief van Dirk. Tja, het was weer een super editie. En dan nu, weer een jaar de tijd om inspiratie op te doen. De goesting is er alvast!
Foto’s: © Thomas Van de Water
23. September 2014 by Thomas
Categories: barbecue, men at work |
Leave a comment