Feta met komkommersalsa
Goed voor 2 personen.
200 g feta
2 tomaten
2 lente-uitjes
waterkers met groot blad
15 cm komkommer
1 teentje knoflook
8 muntblaadjes
3 el yoghurt natuur
olijfolie
zwarte peper
fleur de sel
Was de komkommer. Snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in grote stukken. Versnipper de knoflook en de muntblaadjes. Doe dit samen in een mixer (zorg dat er nog wat structuur in de salsa zit), voeg de yoghurt toe en mix. Kruid met zware peper en fleur de sel en voeg er een scheut olijfolie aan toe voor de smaak.
Snijd de tomaten en de feta in blokjes en de lente-uitjes in schijfjes.
Leg waterkers in het midden van een grote schaal. Leg daarop de komkommersalsa. Het vocht dat uit de komkommersalsa komt, zal als een dressing langs de zijkant lopen. Strooi er de feta, tomaat en de lente-uitjes over.
Recept: Mijn pure keuken
Foto: © Thomas Van de Water