Flensjes met aardbeien en viervruchten-platte kaas

Ingrediënten voor de flensjes
250 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
50 g suiker
1 snuf zout
4 eieren
7 dl melk
2 el boter

Ingrediënten voor de viervruchten-plattekaas
viervruchtenconfituur
500 g aardbeien (in plakjes)
450 ml platte kaas (mag mager zijn)
poedersuiker

Zeef het bakmeel in een ruime kom en voeg er de suiker, vanillesuiker, zout en boter bij. Maak in het midden een kuiltje voor de eieren en de helft van de melk.
Meng dit alles geleidelijk tot je een stevig beslag bekomt. Roer er de rest van de melk onder. Laat het beslag vervolgens 15 à 20 min. rusten.
Smelt een klontje boter in de bakpan en verdeel dit goed over de bodem. Giet een pollepel beslag in de pan en verdeel het al draaiend. Keer de pannenkoek even om als hij droog gebakken is.
Roer 3 el van de confiture en alle aardbeien door de platte kaas. Leg een stevige schep platte kaas-mengsel op het flensje en vouw toe. Bestrooi met wat poedersuiker .

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

25. June 2010 by Thomas
Categories: dessert, voor de kids | Tags: , | 1 comment

One Comment

  1. Pingback: Flensjes met aardbeien en viervruchten-platte kaas & Domaine Cazes Muscat de Riversaltes Blanc Vin Biodynamique : Utaste Wine & Food

Leave a Reply

Required fields are marked *