Flensjes met aardbeien en viervruchten-platte kaas
Ingrediënten voor de flensjes
250 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
50 g suiker
1 snuf zout
4 eieren
7 dl melk
2 el boterIngrediënten voor de viervruchten-plattekaas
viervruchtenconfituur
500 g aardbeien (in plakjes)
450 ml platte kaas (mag mager zijn)
poedersuiker
Zeef het bakmeel in een ruime kom en voeg er de suiker, vanillesuiker, zout en boter bij. Maak in het midden een kuiltje voor de eieren en de helft van de melk.
Meng dit alles geleidelijk tot je een stevig beslag bekomt. Roer er de rest van de melk onder. Laat het beslag vervolgens 15 à 20 min. rusten.
Smelt een klontje boter in de bakpan en verdeel dit goed over de bodem. Giet een pollepel beslag in de pan en verdeel het al draaiend. Keer de pannenkoek even om als hij droog gebakken is.
Roer 3 el van de confiture en alle aardbeien door de platte kaas. Leg een stevige schep platte kaas-mengsel op het flensje en vouw toe. Bestrooi met wat poedersuiker .
Fotografie: © Thomas Van de Water
Pingback: Flensjes met aardbeien en viervruchten-platte kaas & Domaine Cazes Muscat de Riversaltes Blanc Vin Biodynamique : Utaste Wine & Food