Gegrilde amandelschelpen
Ongeveer een week geleden belandde ik samen met Sofie in Bún, the place to be als het op Vietnamese streetfood aankomt in Antwerpen.
Voor een lunch kan je er niet reserveren, maar deze vroege vogels hadden geluk. Het was allemaal top, maar de gegrilde amandelschelpen bleven het langst door m’n hoofd spoken.
Het stond me voor dat ik dit recept in het ‘uit liefde voor Vietnam‘ kookboek van Quyên, de zus van de gastvrouw had zien staan. En ja hoor, ik vermoed dat dit een van de kanshebbers is voor de feestdagen!
Ingrediënten voor de amandelschelpen
20 amandelschelpen
1 Spaanse peper (fijngesnipperd)
3 el ongezouten, geroosterde pindanoten (fijngehakt)
2 el vissausIngrediënten voor de vinaigrette van vissaus
2 el rietsuiker
4 el limoensap
4 el vissaus
1 tl fijngehakte Spaanse peper
2 tenen knoflook (geplet en fijngehakt)Ingrediënten voor de lente-ui olie
200 ml plantaardige olie
1 bot lente-ui (fijngesnipperd)
Meng de ingrediënten van de vissaus-vinaigrette en zet opzij.
Maak de lente-ui olie.
Verhit de olie in een pan samen met de lente-ui. Roer om en haal meteen van het vuur zodat de lentebui niet aanbakt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de amandelschelpen goed in voldoende water.
Maak ze een beetje open en vul met wat vissaus en fijngesnipperde Spaanse peper.
Grill de schelpen 3 minuten in de oven.
Maak ze volledig open en lepel er wat vinaigrette van vissaus en lente-ui olie over.
Werk af met de geroosterde pindanoten.