Gegrilde kramiek met wildpaté & perenchutney
Een echte aanrader, een beetje zoet, een tikkeltje pikant. I just love it!
8 sneden krentenbrood
100 g wildpaté
cress naar keuze
250 g peren
1 à 2 cm gember
1,5 rode chilipepers
1/2 rode ui
2 el koriander
70 ml ciderazijn
30 g bruine suiker
30 g witte suiker
versgemalen peper en zout
Schil de peren, ontpit en snijd in brunoise.
Schil de ui en gember en snijd ook in brunoise.
Verwijder de zaadlijsten van de chilipepers en hak samen met de koriander zeer fijn.
Breng alle ingediënten in een kookpan aan de kook. Verlaag naar de laagste stand en laat nog 30 à 40 min. sudderen. Roer regelmatig om en verwijder het schuim. Breng op smaak met peper en zout.
Schep in een bokaal en sluit hermetisch af tot gebruik.
Rooster de stukken brood goudbruin en smeer er wildpaté en de perenchutney op. Werk af met cress.
Recept: Njam
Fotografie: © Thomas Van de Water
Ik heb dit bij jouw geproefd en het was overheerlijk. Ga dit met mjn verjaardag ook maken als hapje. Groetjes moeke