Gekruide Cajun Jambalaya
Goed voor 2 personen (indien hoofdgerecht)
175 gr (2 kleine kopjes) rijst (geen snelkook)
300 ml kip- of visbouillon
snufje saffraan
beetje witte wijn
zout
olijfolie
1 ui
2 of 3 teentjes knoflook
1 rode peper
1 rode paprika
grote kipfilet
50 gram ongezouten, ontvelde pinda’s
klein bosje verse koriander
2 eetlepels cajunkruiden
85 gr diepvrieserwten
150 gr roze garnalen
1 grote tomaat
- Doe de rijst in een pan, voeg daarbij de bouillon, een scheut wittewijn, een snufje zout en de saffraan en breng het aan de kook. Laat derijst dan goed afgedekt 15 minuten doorpruttelen op laag vuur.
- Verhit olijfolie in een hapjespan of wadjang op matig vuur. Snipperde ui, doe die met de geperste knoflook in de pan en laat 2 minutenzachtjes fruiten.
- Snijd de paprika klein en doe in de pan, verwijder de pitjes uit hetpepertje en hak het klein, en doe het ook in de pan. Zet het vuur onderde hapjespan hoger. Snijd de kip in stukjes en voeg ook toe aan de pan.Roer af en toe door.
- Doe de pinda’s in een foodprocessor met de koriander en cajunkruidenen hak ze zeer fijn. Voeg het pindamengsel, de garnalen en de erwtentoe, en verhit 3-4 minuten op hoog vuur, maar niet laten aanbakken.
- Snijd de tomaat in stukken. De rijst moet nu droog en zacht zijn.Voeg de rijst toe aan de hapjespan, en doe de stukken tomaat erbij.Verhit nog een minuutje, en voeg de cajunkruiden naar smaak toe.
- Verdeel over twee borden, of vele kleine kommetjes.
Recept: www.recepten.net
Fotografie: © Thomas Van de Water
De tekst van dit recept is niet leesbaar. Kan dit worden aangepast aub ?
Zou in orde moeten zijn