Gele curry met groenten en kalkoen
De koelkast op smakelijke wijze leegmaken, het is een talent waarin Sofie, ik geef het toe, meer bedreven is als ikzelf. Al viel deze ‘ik maak de koelkast leeg’ curry van m’n hand in de smaak bij groot en klein.
2 rode paprika’s
1 grote ui
2 tenen knoflook
het wit van een paksoi
4 grote aardappelen
2 zoete aardappelen
+/- 350 g kalkoenfilet (in reepjes gesneden)
+/- 600 ml kokosmelk
100 ml groentebouillon
2 el arachide olie
4 el gele kerriepasta
peper
zout
Schil de aardappelen en snijd ze in schijven. Kook ze beetgaar in water. Voeg de zoete aardappelen later toe aangezien ze sneller gaar zijn.
Giet af en laat de aardappelschijfjes uitlekken.
Ontdoe de paprika’s van zaad en zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de look en ui fijn. Was de paksoi en hak het wit in grove stukken.
Verhit de arachide olie in een grote pan of wok en fruit er de look, ui en kool in. Voeg de kalkoenreepjes toe en bak even aan. Blus met de groentebouillon.
Meng er de kerriepasta en paprika door. Overgiet dit alles met de kokosmelk en roer goed om.
Voeg de aardappelschijven toe en laat even sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Foto: © Thomas Van de Water